11 Şubat 2013 Pazartesi

İŞTE BENİM İŞ HALİM BU BENİM TASARIMCI ÜSTÜMDEKİLERDE BENİM TASARIMIM

duygu vural, moda tasarım

KOLEKSİYONUMDAN EN GÜZELLERİNDEN BİRİ


KİŞİYE ÖZEL TASARIM YAPIYORMUSUNUZ

Özel tasarımlar tabiki yapıyoruz fakat her gelen kendine ait bişeyler bulduğu için moda evi tarzında çalışmıyoruz. Mesela nikah şekeri tasarladığımız müşterimizde var incikli boncuklu harika şeyler hazırladık. Nedime kıyafetleride diktik. Müşterinin arzusuna göre tasarıma dair ne varsa yapıyoruz.
Daha çok ne tip-tarz tasarımlar oluşturmayı tercih ediyorsunuz?
Zıt şeyleri kullanmayı seviyorum. Mesela klasik bir elbiseyi cart renklerle birleştirerek klasikliğini kırıyorum. yaptıgım herşey moderndir yeniliği seviyorum fakat modayı takip etmiyorum çünkü ne moda olsa herkesin üstünde aynı şeyleri görüyoruz ben istemem benim giydigimi bir başkasıda giysin bu yuzden her üründen birer adet yapıyoruz. farklı olmak farklı şeyler üretmek benim için her zaman vazgeçilmez olmuştur. abiye, günlük giyim, içgiyim, ayakkabı çanta ve takı kısacası giyime dair ne varsa üretmekteyiz.

ÖNÜ KISA ARKASI UZUN ABİYE (YÜL ABİYE)


MODA TASARIMCISI OLMAK İSTEYENLERE ÖNERİM

Eğitim en önemli şey. Hep dersleri kırar okuldan kaçardım. Fakat belli bir yere geldiğinizde anlıyorsunuz kayıplarınızı. Bu yüzden sürekli seminerlere toplantılara katılıyorum. Öğrenimimi bırakmıyorum. İnsan her yaşta kendini geliştirebilir. Üniversitede öğrenimim de devam ediyor. Bitince tasarımın başka bir alanında yeniden okuyacağım. Moda dergilerini defilelerini takip edin. Eğer imkanınız varsa gidin. Tasarımcılarla konuşun. Notlar alın. Eğer varsa içinizde az da olsa tasarımcılık, bunu geliştirmeye bakın. Ve kim ne derse desin kendinize güveniniz tam olsun. Her şey sizin elinizde.

KIR DÜĞÜNÜ YAPMAK İSTEYENLER İÇİN MÜKKEMBEL


KİMLER İÇİN TASARLIYORSUNUZ,HEDEFLERİNİZ NELER?

Belli bir kitleye hitap etmiyoruz. 18 yaşında da müşterimiz var 65 yaşında da. İstediğimiz herkesin kendini bulması tek olması. Bir sonraki hedefim ise ev tekstili üzerine bir şirket kurmak. İç mimarlık ve dekorasyondan çok keyif alıyorum. Dekore ettiğim mağazalarda var. İlerleyen aylarda resim sergisi de açacağım. Kitabımda çıkacak. Tasarım hayatımın her alanında var. Her hangi bir şeye baktığım zaman neye ne yapılması gerektiğini iyi biliyorum. Sadece moda tasarımcısı değilim.

ÖNÜ KISA ARKASI UZUN SİYAH ABİYE ELBİSE***


NEDEN MODA TASARIMLARINIZIN FARKLILIKLARI MALZEMELER VE RENKLER

Moda insanın kendini ifade ediş biçimidir. Belli bir imaja bağlı kalmayıp kendini her gün yenilemektir. Moda tek olmaktır. Farklı olmaktır. Bizde bu yüzden her kıyafetten sadece 1 adet yapıyoruz. Her kumaşı her materyali aynı kıyafete kullanmıyoruz.  O sadece size özel oluyor ve bitiyor. Benzerini dahi yapmıyoruz. Tamamen özel olmak bence mutluluk verici. Kumaşlarımızın çoğu İtalya’dan geliyor. Farklı dizaynlar için Hindistan’dan gelenler de var. Her kıyafetin çizimi yapıldıktan sonra renklerine karar vererek kumaşları ayırıyoruz. Kalıplar çıktıktan sonra dikime geçiliyor. Son olarak da işleme yapılıyor. En çok swarovski kullanıyoruz. Gökkuşağındaki her renkte koleksiyonumuzda mevcuttur.

SİYAH BEYAZ BİR ABİYE ELBİSE


TASARIM***

Çocukluğumdan beri var olan yaratılıcılığımı 14 yaşımda Neslihan Yargıcı’nın moda kursuna giderek geliştirdim. Profesyonelliğe atıldığım ilk adımda işte bu genç yaşlarımda oldu. 2 yıl eğitim aldıktan sonra tekstil firmalarında, ünlü modacıların yanında stajlar yapmaya başladım. Barcelona’da takı tasarımı eğitimi aldım. Birçok seminer ve sertifika programlarına katıldım. Yeditepe üniversitesinde Sanat yönetmenliği okuduktan sonra Aydın Üniversitesi Moda tasarım bölümüne geçtim. Çaylaklıktan başlayarak edindiğim tecrübelerle ismimi büyütüp firmalara koleksiyonlar hazırlamaya başladım. Tamam oldum deyip kendime güvendikten sonra kendi markamı kurmaya karar verdim.

10 Şubat 2013 Pazar

KAĞITDAN BİR ELBİSE TASARIMI


MODA TASARIMCISI OLMAK İÇİN BAZI GÖREVLER****



Moda  Tasarımcısının görevlerini üç ana başlık altında toparlayabiliriz.
1-Tasarlama, 2-Uygun malzeme ve araç-gereci seçme, deneme üretimini gerçekleştirme ve katalog hazırlama, 3-Pazarlama ve satış tekniklerini uygulayarak sunuş yapmak.  Bu ana başlıklar altında;
-   Tasarım panosu hazırlar,
-   Hazır giyim ve ısmarlama giyim ünitelerinde uygulanabilir giysi tasarımı yapar,
-   Görsel sanatlarla ilgili bilgileri kullanarak, özgün tasarım çalışmaları yapar,
-   Tasarımını teknik çizim ve moda grafikleri (artistik çizim) ile ifade eder, gerektiğinde sunum yapar,
-   El veya bilgisayar desteğiyle çizdiği modelin kalıbını hazırlar veya hazırlanmasını nezaret eder,
-   Tasarımına uygun tekstil ürününü (kumaş, triko, deri, elyaf..vb.) saptar ve kumaş analizi yapar,
-   Kesim planı ve malzeme hesabı yapar,
-   Deneme üretimini gerçekleştirir veya gerçekleştirilmesine nezaret eder,
-   Ortaya çıkarılan ürüne uygun aksesuar seçimi yapar veya yeniden tasarlayarak yapımını sağlar,
-   Farklı amaçlara uygun koleksiyonlar hazırlar (erkek, kadın, çocuk veya deri, triko, kumaş, vb.) ve gerektiğinde sunulmasını sağlar,
-   Dünya modasını araştırır, takip eder,
-   Tüketici davranışlarını, pazarlama ve satış tekniklerini bilir, belli stratejiler oluşturarak satışını yapar.

KABARIK TÜL BİR ELBİSE******


MODA TASARIMCISI OLMAK İSTERMİSİNİZ?

Bir moda tasarımcısı olmak ister misiniz? Sürekli merak ediyorsanız yalnız değilsiniz. iVillage üyelerinin çoğu, moda yeteneklerini ve tutkularını zirveye taşıma konusunda hepsi endişeli. 

Bir moda tasarımcısı nasıl olunur? Yaratıcı bir yetenek olmalı, görüş noktası, teknik bilgi, işe hevesli olma ve tamamen pazar mantığı, birlikte çalışma ruhu, müşteriye saygı—ve aşırı bir tutku içerisinde olma. Moda tasarımcılarının günleri, tıpkı saati saatine uymayan sanatçılar gibidir.

Bir tasarımcı olmak için nasıl dikiş dikmeyi gerçekten bilmeye gerek var mı?Gerçek bir elbise fikirle başarılı çizgilerini yaratan insanların hikâyelerini duydum. En azından, bir moda tasarımcısı gibi başarılı olmak için kıyafetlerin nasıl şekillenmesi ve dikilmesi gerektiğini bilmesi gerekir. İlk elden tecrübeli olmasına gerek yok ama mutlaka iyi bir yardıma ihtiyaç olunur. Teknik tecrübe olmaksızın bir tasarımcı sadece deneme evlerindeki yetenekli ellere veya konseptlerini destekleyen ve yurt dışı ile çalışan bir fabrikaya bağlı kalmalıdır. İlk el tecrübesi varsa yetenekli ellere veya fabrikaya söylemeli. “ X nasıl yapıldığını bilmiyorum derken ne demek istiyorsunuz? Açıklamama izin verin.”

Modaya aşığım ve yıllardır kendi kıyafetlerimi tasarlıyorum. Modayı zirveye taşımak istiyorum. Moda için okula gitmek gerekir mi veya bir moda evine hapsolmak mı daha iyidir?
Yıllardır tasarlıyorsanız bu stajyerliğe sahipsiniz anlamına gelir. Moda tarihinde çalışmamışsanız tavsiye edebileceğim tek neden bir sınıf. Moda tarih içerikleri çok önemlidir. Dünya sanat tarihinden bir yıl sonra ( biz buna “tarih toplum, kültürü” diyoruz.) moda tarihinin üçüncü dönemde öğreniyoruz. 

MODA TASARIMI NEDİR?

toplumun farklı kesimlerinde, özellikle genç neslin yenilik ihtiyacını, daha doğru bir ifadeyle yenilikçilik (inovasyon) ; {yenileşim} arayışını karşılamak üzere oluşan endüstriyel tasarım alanıdır.

KABARIK TÜL ABİYE


TASARIMIN OLUŞTURULMASI

Mümkün olduğu kadar basit ve net bir tasarım yapabilmek için, tasarımın çözümünde üç boyuta geçerken çizgi, yön, doku, oran- orantı ve renkten oluşan görsel öğeler kullanılır. Kullanılan görsel öğeler yeni bir bütünü meydana getiren esas parçalardır.
Tasarım doğrultusunun, ulaşacağı kitlenin farkında olmalıdır. Neyi hangi fiyata satabileceğini, neyi niçin satamayacağını yi bilmelidir. Biçim ve dekorda farklı kitleleri hedeflemelidir. Firmanın rekabet ettiği diğer firmaların ne yaptıklarını , ne ürettiklerini bilmelidir. İnsan ilişkileri de işin en önemli kısmıdır.
Kısaca özetlenen tasarım ilke ve yöntemleri, seramik tasarımı konusunda irdelendiğinde, ele alınan görsel yöntem ve ilkelerin bilinmesi, biçim kaygısı kadar malzeme yani sır, ve boya maddeleri ve yapıları, uygun şekillendirme ve kurutma yöntemleri, fırın ve ısı faktörü kullanılabilir dekor yöntemlerinin de bilinmesi gerekir. Çünkü ürün tasarımında kullanılacak çamur ve sır hammaddelerinin aralarındaki ilişkiler ve kontrol yöntemleri, toplu küçülme, su emme ve mukavemet oranları önemli rol oynar. Bu ilişkiler birbirini etkiler

KALP DEKONTELİ VE MİNİ ELBİSE


9 Şubat 2013 Cumartesi

TASARIM GÖRSELLEŞTİRİLMESİ

Taslaklar: Görselleştirmenin ilk basamağı olan taslaklar, yaratıcı düşünceleri yalınlaştırarak aktaran görsel notlar yada kararlamalardır. Her taslak birer zihinsel alıştırmadır. Taslak aşaması, tasarım sürecinin beklide en uzun tutulması gereken kısmıdır.
Taslak aşamasında yaratıcılığın bütün sınırları zorlanmalı, bu çalışmalar belirli bir olgunluğa erişmeden herhangi bir seçme yoluna gidilmemelidir. Taslaklar, tasarımın görünümü hakkında üretim öncesinde bilgi veren unsurlardır. Her tasarım için en az bir taslak önceden hazırlanmalıdır.
Taslak çalışmasının gelişim evresi: Taslaklar ilk önce karalamalardan yola çıkılarak hazırlanır yani taslak hazırlamanın ilk aşaması karalamalardır. Tasarımcı karalamaları arasında seçtiği birkaç örneği biraz daha görsel hale getirir buna ön taslak denir. Çalışmanın son aşaması ayrıntılı taslaklardır. Bu taslaklarda iyice ayrıntıya girilir ve tasarım görselleştirilmiş olur

EN ÇARPICI NİŞAN KIYAFETİ


TASARIM İLKELERİ

Bir tasarımın hammaddeleri şunlardır:
1)Çizgi: Düz yada kıvrımlı, sürekli yada kesik, grenli yada keskin özelliklere sahip olabilir. Çizgiler karakterine yada konumuna bağlı olarak bazı mesajlar iletebilir. Düşey çizgi:saygınlık. Yatay çizgi: durgunluk. Kıvrımlı çizgi: zafer. Diyalog çizgi: canlılık.
2)Ton
3)Renk : İzleyicide bir çok duygular uyandırabilir. Sıcak renkler uyarıcı, soğuk renkler ise dinlendirici etkiye sahiptir.
4)Doku: Bir yüzey üzerinde tekrarlara dayalı biçimsel bir düzen bulunuyorsa orada bir dokunun varlığından söz edilebilir.
5)Biçim: Birçok çizginin bir arada bulunuşu, tek bir çizgi içerisindeki dönüş ve kıvrımlar ile değişik tonların oluşturduğu yüzeyler, bir tasarımda biçimi oluşturan unsurlardır.
6)Ölçü: Tasarım daima değişik ve belirli ölçülere sahip görsel unsurların bir araya gelmesiyle oluşur.
7)Yön: Bir tasarım üzerindeki çizgiler ve noktalar değişik noktalara yönelerek bir hareket oluştururlar. Tasarımcı , vereceği etki doğrultusunda bu hareketi yönlendirmekle yükümlüdür.

Bir tasarımın beş temel ilkesi bulunmaktadır.
1)Denge
2)Orantı ve görsel hiyerarşi
3)Görsel devamlılık
4)Bütünlük
5)Vurgulama
Tasarım çalışmalarında bu beş temel ilke göz önünde tutulmalıdır. Tasarım hazırlanırken denge, orantı ve görsel devamlılık bir bütünlük içerisinde iyi bir vurgulamayla verilmelidir

GÜZEL BİR GÜN VE ELBİSE:)


TASARIM SÜRECİ

1)PROBLEMİN TANIMI
2)BİLGİ TOPLAMA
3)YARATICILIK VE BULUŞ SÜRECİ
4)ÇÖZÜM BULMA
5)UYGULAMA

1)Problemin tanımlanması: Bir tasarım problemini çözümündeki ilk aşama , problemi tanımlamaktır. Verilen konunu ne olduğunu tam olarak anlama ve o konuyu benimseyebilmektir. Bir problemi tanımlarken, sınırları zorlamak ve alışılmış düşünce sistemlerine takılıp kalmamak gerekir.
2)Bilgi toplama: Yapılacak tasarımda bir hareket noktası bulabilmenin tek yolu, problem hakkında mümkün oldukça çok bilgi toplaya bilmektir.
3)Yaratıcılık ve Buluş: Tasarımcı yada tasarım öğrencisi, konu ile ilgili araştırmalar yapıp gerekli bilgi ve verileri toplamışsa ve bunları değerlendirebiliyorsa yaratıcılığa ulaşılabilir. Yaratıcılık tasarımın en önemli bölümü sayılabilir.
Yaratıcılıkta iki aşama olduğu söylene bilir. Tasarımcı kağıda ilk eskizlerini karaladığında “dışavurumculu yaratıcılık” aşamasındadır. Eskiz biraz daha ayrıntılı bir hale getirildiğinde ise “üretken yaratıcılık” aşamasına geçilmiş olur.
4)Çözüm bulma: Yaratıcılık ve buluş süreci, problemin ortaya konması ve olasılıkların araştırılmasına yönelik çalışmaları içerir. Çözüm bulma ise bu olasılıklar hakkında bir karara varılarak, araştırmanın sona erdirilmesidir. Çözüm olarak seçilen olasılıklar, daha sonra ayrıntılı taslaklar halinde hazırlanır.
5)Uygulama: Tüm aşamalardan geçmiş olan tasarımın hazır hale getirilmesi işlemidir.

MUHTEŞEM BİR KIYAFET :)


TASARIMIN OLUŞUMU VE TASARIM DALLARI

Bir tasarım kendi içinde bir yapıya ve bu yapı arkasında bir planlamaya sahip olmalıdır. Bütün sanatların temelinde bir tasarım olgusu bulunmaktadır. Tasarlama eylemi, oluşturulacak yapının organizasyonu ile ilgili her türlü faaliyeti içine almaktadır.
Uygulamalı tasarım dallarını üç ana başlıkta toplamak mümkündür: Endüstri tasarımı, Çevre tasarımı ve Grafik tasarımı.
Endüstri tasarımı üç boyutlu nesnelerin tasarlanması ve geliştirilmesiyle ilgilidir. Makineler, araç-gerçler, mutfak malzemeleri ve diğer birçok ürün endüstri tasarımına girer.
Çevre tasarımcısı ise bina, peyzaj ve iç mekan tasarımını kapsayan oldukça geniş bir çalışma alanıdır. Bu alanda da tasarımcını görevi dayanıklı, işlevsel ve estetik olanı bulmaktır.
Grafik tasarımcı ise genel olarak, okunan ve izlenen görüntülerin tasarımında sorumludur. Afişler, kitaplar, bilgi ve uyarı işaretleri, broşürler vb. grafik tasarımı etkinlik alanı içine girer. Grafik tasarımın amacı da gerek iletişim, gerekse estetik kaliteyi en üst düzeye çıkarmaktır.
Bir tasarım problemi daima iletişim ile ilgilidir. Tasarımcı; uygulama yöntemlerinin yanı sıra görsel algılamanın doğasını, görsel yanılsamanın rolünü ve sözel ile görsel iletişim arasındaki ilişkileri de bilmek ve göz önüne almak zorundadır.

ÜÇ BİRBİRİNDEN GÜZEL KIYAFET VE KIZLAR:)


TASARIM NEDİR?

Dilimize tasarlama sözcüğü, İngilizce ve Fransızca da ki “desing” kelimesi karşılığı olarak kullanılmaktadır. Desing kelimesi de Latince kökenlidir. Tasarımın birçok tanımı yapılabilir. Bunlardan birkaçını verelim:
Tasarım, algı ile kavram arasında bir bağlama aracıdır. Nesnel gerçeklik ile doğrudan ilişkisi bulunmaz. Bu nedenle önemsiz ayrıntılar yerine, önemli özelliklere dikkat çeker. Bunun sonucu olarak ta algılardan genelleştirme yapılarak kanılara varılır.
Tasarım bilgi edinme öğesidir. Çünkü, duyumsal tasarım ile zihinsel tasarım daima birbirini etkiler. Bu nedenle duyumsal bilgi ile ussal bilgi her zaman iç içedir. Gerçek bilgi ise böylelikle oluşur.
Güzel sanatlar alanında tasarım, yaratıcı sürecin kendisi olup, bir faaliyet için gerekli olan eskiz ve planların hazırlanması süreci çalışmalarını kapsar.

Tasarım: Bir şeyi zihinde biçimlendirme kurma, tasarımlanan biçim , tasavvur.
Bilgisayar alanında ise: Bilgisayar destekli tasarım: Araştırma bürolarında, yeni bir ürünün tasarımı için kullanılabilen bilişim tekniklerinin tümü.

RENKLER DÜNYASI*********


moda tasarım teknisyenliği mesleği ve özellikleri



Giysilerin ve giysiyi tamamlayan takı, eldiven, eşarp, çanta, kemer gibi parçaların tasarımını yapan, gerektiğinde çizdiği modeli kalıba dönüştürüp ilk denemelik ürünü gerçekleştiren kişidir.
GÖREVLER
- Hazır giyim ve ısmarlama giyim ünitelerinde, uygulanabilir nitelikte giysi tasarımı yapar,
- Bu tasarıma uygun tekstil ürününü saptar veya tekstil ürününe göre model tasarımı yapar,
- Tasarımını teknik çizim ve moda grafikleri (artistik çizim) ile ifade eder,
- Bilgisayar desteğinde veya elle çizdiği modelin kalıbını hazırlar,
- Kesim planı ve malzeme hesabı yapar,
- İlk deneme üretimini gerçekleştirir,
- Tasarımlara uygun aksesuar seçimi yapar,
- Dericilik sektöründe, ayakkabı, çanta, kemer vb. modelleri tasarlar,
- Bu modellerin kalıbını hazırlayarak üretim aşamasına gelinmesini sağlar,
- Modelin kalıbını hazırlar ve gerektiğinde üretime geçilmesini sağlar.
KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
Bilgisayar, atölye masası, çeşitli makaslar, sanayi tipi dikiş makinesi, 5 iplikli overlok makinesi, ilik makinesi, vakumlu ütü presi, kalıp çizme masası (pazen kaplı), buharlı el ütüsü, boya malzemeleri, kumaş vb. tekstil ürünleri, dikiş malzemeleri, çeşitli kalem ve cetveller.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Moda tasarım teknisyeni olmak isteyenlerin;
- Modayla ilgili,
- Hayal gücü zengin, yaratıcı, yeniliklere açık, estetik görüşe sahip,
- Değişik modeller tasarlayabilme, Tasarımlarını teknik ve artistik çizgilerle ifade edebilme gücüne sahip,
- Renkleri ve şekilleri ince ayrıntıları ile algılayabilen,
- Göz ve ellerini eşgüdümle kullanabilen,
- Düzenli, insanlarla iyi iletişim kurabilme ve ikna edebilme özelliğine sahip
kimseler olmaları gerekir.
ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Çalışma ortamı, çalıştığı yere göre farklılık gösterir. Dericilikle uğraşan işletmelerde, çalışma ortamı kokuludur. Normalde ise aydınlık ve sessizdir. Çalışırken desinatörlerle, stilistlerle, kalıpçılarla, makinecilerle ve meslektaşlarıyla iletişimde bulunur.
ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Moda tasarım teknisyenleri; hazır giyim işletmeleri, deri hazır giyim işletmeleri, deri aksesuar işletmelerinin model hazırlama, kalıp hazırlama, üretim ve kalite kontrol birimlerinde çalışabilirler. Ayrıca, meslek elemanları kendi işyerlerini açabilirler.
MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Anadolu kız meslek/Anadolu meslek liseleri, kız meslek/meslek liseleri ile çok programlı liselerin “Tekstil konfeksiyon” alanının “Çocuk Giysi Tasarım”, “Kadın Giysi Tasarım” ve “Erkek Giysi Tasarım” dallarında,
Kız teknik öğretim olgunlaşma enstitüleri “Moda (Giysi) Tasarım” bölümlerinde bu mesleğin eğitimi verilmektedir.
MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI
- Kız meslek/meslek liseleri ile çok programlı liselerin “Tekstil Konfeksiyon” alanına girebilmek için ilköğretim okulu mezunu olmak,
- Anadolu meslek/Anadolu kız meslek liselerine girebilmek için Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavında başarılı olmak,
- Kız teknik öğretim olgunlaşma enstitülerinin “Moda (Giysi) Tasarımı” bölümüne girebilmek için en az lise mezunu olmak gerekmektedir.
EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
- Anadolu kız meslek/Anadolu meslek liselerinde eğitim süresi 4 yıldır.
- Kız meslek/meslek liseleri ile çok programlı liselerde de 4 yıl,
- Kız teknik öğretim olgunlaşma enstitülerinde ise 2 yıldır.
- meslek dersleri okutulmaktadır.
- Eğitim süresince genel kültür dersleri ve meslek dersleri birlikte alınmaktadır.
MESLEKTE İLERLEME
Meslek liselerinin “Tekstil konfeksiyon” alanından mezun olanlar, istedikleri taktirde, Deri Konfeksiyon, Kostüm Tasarımı ve Tekstil ön lisans programların uygulandığı meslek yüksekokullarına sınavsız olarak yerleştirileceklerdir.
Ayrıca meslek liselerinin “Tekstil Konfeksiyon” alanından mezun olanlar ÖSYM tarafından yapılan öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girip başarılı olmaları ve “Giyim Öğretmenliği”, “Giyim Endüstri Öğretmenliği” ile “Hazır Giyim Öğretmenliği”, “Tekstil Öğretmenliği”, “Tekstil Dokuma ve Örgü Öğretmenliği, Moda Tasarımı Öğretmenliği, Moda Tasarımı (Endüstriyel Sanatlar Y.O) lisans programlarını tercih etmeleri durumunda ek puan almaları nedeniyle diğer bölümlerden mezun olanlara göre öncelikle yerleştirilmektedir.
BENZER MESLEKLER: Modelistlik, Desinatörlük, Grafikerlik, Stilistlik, Tekstil Tasarım Teknisyenliği.
BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU
3308 Sayılı Çıraklık ve Meslek Eğitimi Kanunu gereğince 2. sınıftan itibaren İşletmelerde haftada 2 gün okulda, 3 gün işletmede beceri eğitimi yaparlar. Bu eğitim sırasında, öğrenciler, asgari ücretin % 30′undan az olmamak koşuluyla ücret alırlar. Özel bir iş yerinde işe başlayan bir kişi net asgari ücretin en az 2-3 katı civarında ücret alır. Bu kazanç işyerinin büyüklüğüne ve deneyim durumuna göre net asgari ücretin 5-6 katına çıkabilir.
DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER
- İlgili Eğitim Kurumları,
- Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi,
- Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri

ABİYE MODELİ


ÇEŞİTLİ ELEŞTİRİLERİNDEN BİRİ

Bazı sosyologlara göre moda; toplumsal görüş ve düşünce dışına çıkmak isteyen bir "genç düşünce akımı" olarak da değerlendirilmektedir

koktey elbisesi

                                                             


                                      ÖNÜ KISA ARKASI UZUN*****************

endüstriyel moda tasarım*****


Giyim arayışı ihtiyacı olan bu yönde gelişen eğitim (moda eğilim) ihtiyacını karşılamak üzere güncel anlamda daha önce denenmemiş şekilde yeni nesil tekstil ürünlerinin kullanılması veya maliyet nedeniyle yeni nesil olmayan kullanılagelen standart malzemelerle elbise kalıbının tekrardan güncel anlayışın ihtiyacına cevap verebilecek şekilde tekrar yorumlayan bir sanat tasarımı bölümü olarak da değerlendirilebilir.
Moda tasarımı demek bazı insanların bir şeyleri düşünüp onları kâğıt üzerine geçirmelerine denir.

mezuniyet elbiseleri:)


moda tasarımı

Moda tasarımı toplumun farklı kesimlerinde, özellikle genç nesilin yenilik ihtiyacını, daha doğru bir ifadeyle yenilikçilik (inovasyon) ; {yenileşim} arayışını karşılamak üzere oluşan endüstirel tasarım alanıdır

sanki renkler dünyasındayız:)


DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞBURABİLECEK YERLER

- İlgili Eğitim Kurumları ve İşyerleri

- Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi,

- Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri.

işte buuuuuu:)


Bu yazımda bir çok tasarımcı ve grafiker arkadaşımızın ortak sorunlarından birisi olan “özgün web tasarımı” yapabilmek için neler yapabileceğimizden bahsedeğim. İlk öncelikle “güzellik” kelimesini irdelemek gerekiyor, güzellik; zaman ve mekana göre değişiklik gösteren soyut bir kavram. Beğeni toplayan özgün bir web tasarımı ortaya koyabilmek için bu tasarımı meydana getirmekte kullandığımız programları ve özelliklerini çok iyi tanımak gerekiyor. Kullanılan renler, renklerin uyumu, tasarımın boyutu özgün web tasarımı ortaya koymak isteyenlerin göz önünde bulundurması gereken temen etkenler arasında yer alıyor.

en güzel kıyafetler.